Heinz Beck tra i protagonisti del Dinner for Italy

di Vinoecibo
Maggio 31, 2020

“A dinner for Italy”, iniziativa online organizzata dalla Ambasciata d’Italia a Ottawa 

"A dinner for Italy", an online initiative organized by the Italian Embassy in Ottawa

11193424_912384375480680_7761473677366246734_n.jpg

 

English text follows

Ha avuto luogo il 28 maggio “A dinner for Italy”, iniziativa online organizzata dalla Ambasciata d’Italia a Ottawa che ha proposto un omaggio alla cultura culinaria italiana e ai valori autentici e ineguagliabili del Made in Italy: un ponte virtuale per avvicinarci in un momento in cui stare assieme continua ad essere difficile.

Ospite d’onore della serata è stato lo chef Heinz Beck, tre stelle Michelin, cui si sono uniti Rob Gentile, lo chef più acclamato di Toronto, la sommelier Marie Andrée Gagnon e Oscar Farinetti, fondatore di una catena di distribuzione alimentare in Italia e all'estero.

A dinner for Italy è stata anche l’occasione anche per chiudere ufficialmente la campagna di raccolta fondi Covid-19 AiutiAMO l’Italia, lanciata dall’Ambasciata lo scorso marzo per sostenere la Croce Rossa e la Protezione Civile italiane nel contrasto al Coronavirus.

L’evento, moderato dall’imprenditore italo-canadese Domenic Primucci, e con la partecipazione straordinaria del presidente della Croce Rossa Italiana, Francesco Rocca, e del presidente della Croce Rossa canadese, Conrad Sauvé, è stato presentato in italiano e inglese e ha utilizzato la piattaforma Zoom.

Tra le autorità canadesi,la presenza del ministro David Lametti.

ottawa.jpg

"A dinner for Italy", an online initiative organized by the Italian Embassy in Ottawa

It took place on May 28 "A dinner for Italy", an online initiative organized by the Embassy of Italy in Ottawa that proposed a tribute to Italian culinary culture and to the authentic and unparalleled values ​​of Made in Italy: a virtual bridge to get closer in a moment when being together continues to be difficult.

Guest of honor for the evening was chef Heinz Beck, three Michelin stars, joined by Rob Gentile, Toronto's most acclaimed chef, sommelier Marie Andrée Gagnon and Oscar Farinetti, founder of a food distribution chain in Italy and abroad.

A dinner for Italy was also an opportunity to officially close the Covid-19 fundraising campaign. Let's help Italy, launched by the Embassy last March to support the Italian Red Cross and Civil Protection in the fight against Coronavirus.

The event, moderated by the Italian-Canadian entrepreneur Domenic Primucci, and with the extraordinary participation of the President of the Italian Red Cross, Francesco Rocca, and the President of the Canadian Red Cross, Conrad Sauvé, was presented in Italian and English and used the Zoom platform.

Among Canadian authorities, the presence of Minister David Lametti.

1097640_507167586027291_1374912267_o.jpg