Around the world with a cocktail

di Il Vinotomane
Maggio 30, 2020

Le Prisonnier, sapori della Guyana francese

Le Prisonnier, flavors of French Guiana

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French Guiana was not always the tropical holiday destination it is today. In fact, during its penal colony days, being sent ‘en Guyane’ was the ultimate form of punishment, reserved primarily for the worst of France’s criminals.

However, for those who truly want to experience an off-the-beaten-path travel destination, French Guiana ticks all the boxes. Tucked away on South America’s northeast coast next to Suriname, this overseas department and region of France is exciting, untamed and diverse.

Today, Guiana has moved well past its French penal past. In fact, with hints of flavors such as cinnamon, nutmeg and clove reminiscent of the country’s cuisine, and delightful VSOP French Rhum Agricole, this fantastic twist on the classic Daiquiri is a taste of the country in a glass. In fact, it would be criminal not to make it!

Ingredients:

  • 2 dashes Chocolate bitters

  • ½ oz. Sugar syrup

  • 1 oz. Fresh lime juice

  • 1 oz. Boiron guava puree

  • ½ oz. Bitter Truth Pimento Dram liqueur

  • 1 ½ oz. VSOP French Rhum Agricole

How to Prepare:

  1. Chill an old-fashioned glass and put to one side

  2. Add all the ingredients into a cocktail shaker, top with cubed ice and shake for 10 seconds

  3. Drain all excess water from old-fashioned glass and fine strain

  4. Add cubed ice & shake for 10 seconds

  5. Garnish with cinnamon twist and purple flower

 

 

La Guyana francese non è sempre stata la destinazione delle vacanze tropicali come è oggi. In effetti, durante i suoi giorni di colonia penale, essere inviato "in Guyane" era la forma di punizione definitiva, riservata principalmente al peggiore dei criminali francesi.

Tuttavia, per coloro che vogliono davvero sperimentare una destinazione di viaggio fuori dai sentieri battuti, la Guyana francese primeggia su tutte. Nascosto su sulla costa nord-orientale del Sud America, vicino al Suriname, questo dipartimento oltremare della Francia risulta eccitante, selvaggio e diverso.

Oggi, la Guiana si è spostata ben oltre il suo passato penale francese. In effetti, con sentori di sapori come cannella, noce moscata e chiodi di garofano che ricordano la cucina del paese e il delizioso Rhum Agricole francese VSOP, questa fantastica svolta sul classico Daiquiri è un assaggio del paese in un bicchiere.

Ingredienti:

  • 2 trattini Amari al cioccolato

  • ½ oz. Sciroppo di zucchero

  • 1 oncia. Succo di lime fresco

  • 1 oncia. Purea di guaiava Boiron

  • ½ oz. Bitter Truth Pimento Dram liquore

  • 1 ½ oz. Rhum Agricole francese VSOP

Come preparare:

  1. Raffredda un bicchiere vecchio stile e mettilo da parte

  2. Aggiungi tutti gli ingredienti in uno shaker, aggiungi il ghiaccio a cubetti e agita per 10 secondi

  3. Drenare tutta l'acqua in eccesso dal vetro vecchio stile e dalla deformazione fine

  4. Aggiungi ghiaccio a cubetti e agita per 10 secondi

  5. Guarnire con un tocco di cannella e un fiore viola

 

Thank to   Silversea